×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William is niet klaar voor de kroon

  Prins wil nog niet aan koningschap denken

  Komende maand verschijnt in Groot Brittannië een nieuw boek in de aanloop naar het diamanten regeringsjubileum van de Britse vorstin. Elizabeth zit volgend jaar zestig jaar op de troon en ter gelegenheid van het jubileumboek 'Our Queen' gaf prins William een interview aan Robert Hardman. Daarin vertelt William ook over zijn aanstaande taak als koning van het Verenigd Koninkrijk. De prins is tweede in lijn van de troonsopvolging, direct na zijn vader Charles. Zelf is hij daar nog niet mee bezig. Hij probeert er 'wanhopig' niet aan te denken dat die dag ooit zal komen. 'Als ik in mijn helikopter vlieg, over de bergen van Wales, probeer ik wanhopig om er niet aan te denken. Het kan wel wachten tot ik wat ouder ben.'


  Naar verluidt heeft William zijn grootmoeder ook gevraagd om zo lang mogelijk bij de RAF te blijven, voordat hij fulltime werk als lid van het koninklijk huis moet gaan verrichten. Zowel de koningin als prins Charles zouden achter zijn keuze staan. Een bron weet dat Elizabeth erg veel waardering voor William’s mening. Zij, meer dan enig ander, weet hoe het is om op jonge leeftijd volledig in het leven als royal te staan.

  27 september 2011 - 11:00