×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William even terug in Afghanistan

  Britse prins herdenkt oorlogsslachtoffers

  De Britse prins William heeft op Remembrance Sunday in Afghanistan gesneuvelde soldaten herdacht. Op deze dag staat Engeland stil bij de soldaten die sinds de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in de strijd. Ondertussen doet koningin Elizabeth dat samen met haar familie en politiek leiders in eigen land, ondermeer met kransleggingen en twee minuten stilte. De minister van Defensie is echter met de toekomstige kroonprins meegereisd naar de Afghaanse provincie Helmand. Voor William was het de tweede keer in Afghanistan. Het was wel zijn kortste bezoek, om veiligheidsredenen vertrok de prins al na enkele uren weer naar Engeland.


  Kenmerkend voor Remembrance Day is de klaproos. Velen dragen de bloem op hun revers, omdat de bloem veelvuldig bloeide op de zwaarste slagvelden van Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog en het rood symbool staat voor het bloedvergieten tijdens de loopgravenoorlog. Vanwege de bloem wordt de dag ook wel Poppyday genoemd.

  15 november 2010 - 12:22