William bezoekt getroffen Australië

De Britse prins William zal naar Australië en Nieuw-Zeeland afreizen om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Hij zal namens koningin Elizabeth ondermeer Christchurch bezoeken op 17 maart. Deze stad is na de vernietigende aardbeving van 21 februari - waarbij meer dan 150 mensen om het leven zijn gekomen - bezig met de wederopbouw. William's aanstaande bruid, Kate Middleton, zal in Groot-Brittannië achterblijven. De prins ontmoet mensen die getroffen zijn door de ramp, maar ook reddingswerkers en andere hulpverleners. Ook zal hij aanwezig zijn bij een herdenkingsdienst.

De Britse prins William zal naar Australië en Nieuw-Zeeland afreizen om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Hij zal namens koningin Elizabeth ondermeer Christchurch bezoeken op 17 maart. Deze stad is na de vernietigende aardbeving van 21 februari – waarbij meer dan 150 mensen om het leven zijn gekomen – bezig met de wederopbouw. William’s aanstaande bruid, Kate Middleton, zal in Groot-Brittannië achterblijven. De prins ontmoet mensen die getroffen zijn door de ramp, maar ook reddingswerkers en andere hulpverleners. Ook zal hij aanwezig zijn bij een herdenkingsdienst.

‘Een hartverwarmende geste,’ zo omschrijft premier John Key van Nieuw-Zeeland het bezoek van William. ‘Ik denk dat alle Nieuw-Zeelanders het waarderen dat de koningin aan William heeft gevraagd om te komen,’ vertelt hij aan verslaggevers.