×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem van Oranje op witte doek

  Makers 'Schavuit van Oranje' maken film

  Na Beatrix, Oranje Onder Vuur en Bernhard, Schavuit van Oranje gaan dezelfde makers werken aan een speelfilm over de Vader Willem van Oranje, zo schrijft Paul Voorthuysen op zijn website. ‘Na het succes van onze series over het huidige koningshuis vonden wij het tijd om terug te gaan naar het de basis van onze monarchie en het leven van de Vader des Vaderlands naar het grote doek te brengen,’ schrijft de producent.

  Ook Tomas Ross levert hieraan weer zijn bijdrage aan het scenario. Regisseur Pim van der Hoeve, eveneens als regisseur betrokken bij de vorige producties, heeft getekend voor de regie. 

  De film zal op tijd klaar zijn voor de festiviteiten in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. De film is een coproductie met Duitsland en Hongarije, waar naar verluidt de opnames ook zullen plaatsvinden. In 1984 werd het leven van de Vader des Vaderlands al verfilmd voor een televisieserie.

  16 maart 2012 - 10:40