×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander wordt Jeroen Bosch

  Ziekenhuis 's-Hertogenbosch geopend door prins

  Jarenlang stond één van de drie Bossche ziekenhuizen bekend als het Willem-Alexander Ziekenhuis. Het werd door toenmalig prinses Beatrix in 1974 geopend en als geschenk nam zij een foto van de prins op een fietsje mee. Jarenlang sierde het de entree van het ziekenhuis. Nu is deze foto onderdeel van een foto-expositie in het ziekenhuis dat vandaag heropend werd door de prins. Alle locaties die voorheen verspreid door de stad waren, zijn voortaan op één plek ondergebracht. Hoewel de gezamenlijke ziekenhuizen al langere tijd de naam Jeroen Bosch droegen, verdwijnt nu ook de naam Willem-Alexander als locatie en heeft de prins ook geen ‘eigen’ ziekenhuis meer. Máxima heeft enkele tientallen kilometers verderop in Veldhoven nog altijd het Máxima Medisch Centrum.

  Tijdens de openingshandeling zette de prins de fontein buiten in werking, door op een knop te drukken van een miniatuurontwerp ervan. Na de opening bracht Willem-Alexander een bezoek aan de kraam- en couveuseafdeling van het ziekenhuis, die samengevoegd zijn, waardoor de jonge moeder zoveel mogelijk bij het nieuwe gezinslid samen is. In de kraamsuites kunnen moeders bevallen én met hun gezonde baby verblijven zolang dat medisch gezien voor de moeder noodzakelijk is. In de couveusesuites krijgen baby’s medische zorg en kunnen moeders en andere verzorgers verblijven.

  24 juni 2011 - 23:42