×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander vult Koningsdag en 5 mei anders in

  Willem-Alexander zal Koningsdag en 5 mei anders gaan invullen dan zijn moeder. Dat heeft Sadik Harchaoui, een goede bekende van de kroonprins, gezegd tegen NRC Handelsblad. Dat schrijft de krant zaterdag.


  “Natuurlijk komen er accentverschillen. Zoals 5 mei: die dag zal een ander tintje krijgen. Of Koningsdag: je kunt je afvragen of ze al die gemeenten blijven bezoeken”, zegt de directeur van kennisinstituut Forum in NRC.

  In grote lijnen gaat er volgens Harchaoui niet zo veel veranderen. “Als het om meer fundamentele zaken gaat, het ceremoniële karakter van de monarchie en haar symboolfunctie, dan zit Willem-Alexander op dezelfde lijn als zijn moeder.”

  De kroonprins liet zich donderdag op de verjaardag van Beatrix uit over hoe hij zijn koningschap inhoud gaat geven, aldus de krant. Volgens genodigden zei hij dat hij zich helemaal zou identificeren met het koningschap van zijn moeder, in tegenstelling tot wat hij in 1997 verklaarde. Toen zei Willem-Alexander in een interview met Paul Witteman dat hij “toch iets meer affiniteit” had met zijn grootmoeder Juliana.

  2 februari 2013 - 10:54