×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander voor het laatst zitting in Raad van State

  Vanaf 30 april ceremoniële functie als voorzitter

  Willem-Alexander voor het laatst zitting in Raad van State

  Willem-Alexander heeft woensdagmiddag voor de laatste maal een zitting bijgewoond van de Afdeling advisering van de Raad van State. De Prins had vanaf zijn achttiende jaar van rechtswege zitting in de Raad van State.
  Als zijn agenda het toeliet woonde de hij de vergaderingen van de Afdeling advisering bij, evenals de zeswekelijkse vergaderingen van de Raad zelf. 

  Vanaf het moment van abdicatie is de nieuwe koning Willem-Alexander volgens de Grondwet voorzitter van de Raad van State. Dit is een meer ceremoniële functie. Het daadwerkelijke voorzitterschap wordt in de dagelijkse gang van zaken vervuld door de vicepresident van de Raad van State, op dit moment Piet Hein Donner. Koningin Máxima houdt zitting in de Raad, evenals de Afdeling advisering van de Raad van State.

  18 april 2013 - 10:16