Willem-Alexander viert 43e verjaardag

Prins Willem-Alexander viert dinsdag zijn 43e verjaardag. Hij viert zijn verjaardag thuis in Wassenaar, samen met prinses Máxima en zijn dochters Amalia, Alexia en Ariane. 

Voordat de taart aangesneden kan worden op de Eikenhorst gaat Máxima naar Den Haag. Daar neemt zij ’s ochtends het rapport van de Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer geeft voorzitter van de Commissie, A. Veenman een toelichting op de resultaten van de monitoring over vrouwen in topposities. 
In de middag gaat Máxima naar Madurodam. Hier neemt ze tijdens de platformbijeenkomst ‘Jongeren en Geld’, de handreikingen voor financiële educatie in ontvangst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door CentiQ, Wijzer in geldzaken. Gelukkig voor de prinses bevinden beide verplichtingen van dinsdag zich in de buurt van Wassenaar, waardoor de niet de gehele verjaardag van haar echtgenoot hoeft te missen.

Vanwege de verjaardag van Alexander mag overal de vlag uit met oranje wimpel, maar niet bij gebouwen van Defensie. Daar gaan de vlaggen halfstok omdat vandaag de uitvaart is van één van de mariniers die vorige week omkwamen in Uruzgan.