×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander trots op Oranje

  Prins Willem-Alexander, vrolijk uitgedost met oranje sjaal, zag maandag het Nederlandse elftal in Johannesburg met 2-0 winnen van Denemarken. Ook prins Frederik was daarvan getuige, die uiteraard iets minder blij was. Na afloop van de wedstrijd sprak Jack van Gelder van de NOS met hem. Toen van Gelder hem vroeg wat er volgens hem minder goed ging bij Oranje zei Willem-Alexander lachend: ‘Ik heb me vandaag voorgenomen om niet één van de zestien miljoen bondscoaches te zijn. Dat laat ik graag aan Bert van Marwijk over, dat kan hij prima.’ Verder vertelde de prins dat hij had genoten van de sfeer: ‘Het is altijd leuk om tijdens zo’n eerste wedstrijd van Oranje op het WK erbij te mogen zijn. Ik moest wel even wennen aan het geluid van al die vuvuzela’s. Maar met oordopjes, mooi in de kleur oranje, was het toch te doen.’ 

  Verder was Willem-Alexander natuurlijk blij met de uitslag: ‘Maar ik heb toch wel zeer in spanning gezeten, moet ik zeggen. Als we de stijgende lijn kunnen voortzetten komt het allemaal wel goed met Oranje. Ik ga met een goed gevoel naar huis. Zaterdag kunnen we natuurlijk niet kijken, wanneer Oranje tegen Japan moet spelen, dan zijn we in Zweden bij het huwelijk van Victoria en Daniel. Donderdag zullen we de wedstrijd tegen Zuid-Korea thuis bekijken. Of ik nog terugkom naar Zuid-Afrika? Ja, ik hoop voor de halve finale,’ besloot hij.

  15 juni 2010 - 09:30