×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander start nieuwe productie DAF

  Bouw nieuwe generatie trucks door kroonprins gestart

  Prins Willem-Alexander geeft op woensdag het startsein voor de productie van een nieuwe serie trucks van DAF. De nieuwe generatie voertuigen voldoet aan de Euro 6-norm die op 1 januari 2014 van kracht wordt in de Europese Unie. In vergelijking met de Euro 5-norm moet de emissie van stikstofdeeltjes met 77 procent worden teruggebracht en die van roetdeeltjes met 66 procent. Met de komst van de kroonprins gaat de productie van de DAF XF van start, volgens DAF het topmodel voor vervoer over lange afstanden.


  DAF maakte in het verleden ook de Koninklijk Bus, de AA-81, die van 1991 tot en met 2006 in gebruik was. Na die tijd heeft stalmeester Bert Wassenaar de bus namens de koningin overgedragen aan het DAF Museum in Eindhoven. Naast de Koninklijke Bus heeft het museum ook een rieten DAF Kini, een futuristisch open auto met rieten stoelen, waarvan de Koninklijke Familie tijdens vakanties in Porte Ercole in Italië gebruik maakte.

  2 april 2013 - 11:31