×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander reikt groene Appeltjes uit

  Appeltjes van Oranje: eerst zaaien, dan oogsten

  Filmsterren hebben de Oscar, wetenschappers krijgen de Nobelprijs, sporters kunnen een Olympische medaille winnen. Maar mensen die zich inzetten voor anderen blijven vaak buiten de spotlights,' sprak Willem-Alexander vanochtend in Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarom zijn er de Appeltjes van Oranje. Dit jaar zijn ze voor de tiende maal uitgereikt in de prachtige balzaal van het paleis. Pas voor de tweede maal deed prins Willem-Alexander deze uitreiking. In 2007 had prinses Máxima namelijk verlof. 'Acht keer heeft mijn vrouw dat gedaan. Vijf jaar geleden mocht ik voor het eerst invallen. Nu, bij het tienjarig jubileum, grijp ik opnieuw mijn kans. Onder het toeziend oog van mijn vrouw en medebeschermster, dat wel natuurlijk.' Na ‘sport’ en ‘kunst’ is dit jaar ‘groen’ aan de beurt als thema voor de Appeltjes van Oranje. Niet de favoriete kleur van de prins, zo zei hij in zijn toespraak. 'Ikzelf heb volstrekt geen groene vingers. Ik heb meer met blauw; blauw van het water zonder welk geen enkele groene groei mogelijk is.' Hij vervolgt: 'Groen is overigens wel de favoriete kleur van mijn vrouw. Dat maakt het ook voor mij tot een bijzondere tint.' Deze bijzonder prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan drie sociale initiatieven die ‘groen’ inzetten als middel om mensen op buurtniveau bij elkaar te brengen.


  ‘Filmsterren hebben de Oscar, wetenschappers krijgen de Nobelprijs, sporters kunnen een Olympische medaille winnen. Maar mensen die zich inzetten voor anderen blijven vaak buiten de spotlights,’ sprak Willem-Alexander vanochtend in Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarom zijn er de Appeltjes van Oranje. Dit jaar zijn ze voor de tiende maal uitgereikt in de prachtige balzaal van het paleis. Pas voor de tweede maal deed prins Willem-Alexander deze uitreiking. In 2007 had prinses Máxima namelijk verlof. ‘Acht keer heeft mijn vrouw dat gedaan. Vijf jaar geleden mocht ik voor het eerst invallen. Nu, bij het tienjarig jubileum, grijp ik opnieuw mijn kans. Onder het toeziend oog van mijn vrouw en medebeschermster, dat wel natuurlijk.’
  Na ‘sport’ en ‘kunst’ is dit jaar ‘groen’ aan de beurt als thema voor de Appeltjes van Oranje. Niet de favoriete kleur van de prins, zo zei hij in zijn toespraak. ‘Ikzelf heb volstrekt geen groene vingers. Ik heb meer met blauw; blauw van het water zonder welk geen enkele groene groei mogelijk is.’ Hij vervolgt: ‘Groen is overigens wel de favoriete kleur van mijn vrouw. Dat maakt het ook voor mij tot een bijzondere tint.’ Deze bijzonder prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan drie sociale initiatieven die ‘groen’ inzetten als middel om mensen op buurtniveau bij elkaar te brengen.

  Voor de drie winnaars van het Appeltje van Oranje – COOLzaad, Stichting BuurtLAB, Rotterdam, Beheer cultuurhistorische perenbomenrij, Buurtvereniging Hoofdstraat-Noord, Gasselternijveen, Wijkboerderij Baalder ‘Samen Slimmer’, AOC De Groene Welle i.s.m. Stichting Baalderborg, Hardenberg – is er een bedrag van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Koningin Beatrix.

  15 mei 2012 - 14:48