×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander praat over Claus

  Ik kon mijn vader bijna zien staan'

  De prins van Oranje hield gisteren een toespraak in het Duitse Hitzacker. Natuurlijk blikte hij ook terug zijn vader en diens speciale band met zijn geboorteplaats. 'Een van de mooie kanten van mijn werk is, dat ik de kans krijg om veel van de wereld te zien. Dat ik in de gelegenheid ben om kennis te maken met de meest bijzondere plekken en culturen. En tegelijkertijd wint door die boeiende kennismaking met het exotische, het vertrouwde ook aan bekoring. Deze omgeving en deze stad hebben voor mij dat vertrouwde, alsof ik heel dicht bij huis ben.


  Mijn vader heeft mij vaak verteld over de rust en de vriendelijkheid van de Elbe Auen. Hij kon bijna dromerig uitweiden over de schoonheid van de rivier in de ochtendnevel en het beeld van de ganzen in de uiterwaarden. Hitzacker en de Elbe lagen hem in het hart gesloten.

  En die liefde heeft hij op zijn kinderen overgedragen. Toen ik hier vanochtend aankwam en de rivier voorbij zag stromen, schoten zijn verhalen over de Elbe mij weer door het hoofd. Ik kon mijn vader bijna zien staan, uitkijkend over het water. Het is voor mij dan ook heel bijzonder om hier weer terug te zijn. Terug te zijn in zijn geboortestad, in de omgeving die zoveel voor hem betekende.

  Mijn vaders liefde voor het water en zijn passie voor ontwikkelingssamenwerking hebben hun uitwerking op mij niet gemist. En ik ben er trots op dat ik dankzij zijn inzichten en zijn overtuiging nu zelf actief bezig kan zijn met watermanagement en de wereldwijde aanpak van de problemen van drinkwater en sanitatie,’ aldus Willem-Alexander.

  De volledige toespraak is te lezen op de site van het Koninklijk Huis.

  Bron en foto: RVD

  8 oktober 2008 - 11:21