×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander ontvangt collega-troonopvolgers

  Oude Loo toneel voor informeel afscheid collega's

  Willem-Alexander ontvangt collega-troonopvolgers

  Op kasteel Het Oude Loo in Apeldoorn ontvingen prins Willem-Alexander en prinses Máxima vandaag een aantal van hun huidige collega’s. Erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg, prins Daniel en kroonprinses Victoria en van Zweden, prins Felipe en prinses Letizia van Asturië (Spanje), kroonprinses Mary van Denemarken, prinses Mathilde en prins Filip van België en kroonprins Haakon van Noorwegen kwamen daarvoor naar Nederland.

  Hoewel de Rijksvoorlichtingsdienst geen mededelingen deed over de reden van het bezoek, ligt het voor de hand dat het een informele bijeenkomst was vanwege de nieuwe taak die Willem-Alexander en Máxima per 30 april staat te wachten. Het Oude Loo wordt door de koningin gehuurd van de Staat als buitenverblijf, waar de koninklijke familie regelmatig in het weekend bijeenkomt. Ook de koningin was zaterdag op het kroondomein. Zij bezocht daar ook de tentoonstelling met kunstewerken waarin zijzelf de hoofdrol heeft, gehouden op Paleis Het Loo.

  Foto: RVD/JvdMeyde

  2 maart 2013 - 18:44