×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander neemt afscheid watercommissie

  Na 50ste bijeenkomst zat taak erop voor aanstaande koning

  Willem-Alexander neemt afscheid watercommissie

  Prins Willem-Alexander nam dinsdag afscheid van de Adviescommissie Water, waarvan hij sinds de instelling in februari 2004 voorzitter is. De commissie kwam voor de 50e keer bijeen. Een nieuwe voorzitter is nog niet benoemd. De prins vertrekt omdat hij eind deze maand zijn moeder koningin Beatrix opvolgt als staatshoofd.

  Het voorzitterschap van de prins was aanvankelijk voor vier jaar. Zowel in 2008 als in 2012 is hij herbenoemd. De taak van de 8 leden tellende onafhankelijke commissie is om de minister van Infrastructuur en Milieu zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven. Vorige maand nog kwam de commissie met aanbevelingen over de zoetwatervoorziening in Nederland.

  Prins Willem-Alexander legde de afgelopen jaren als voorzitter van de commisie en vaak ook met commissieleden tal van werkbezoeken af om te leren over zaken als dijkverzwaring of het geven van ruimte aan de rivieren. ,,Je merkt dat hij echt deskundig is op het terrein van het water, maar hij heeft echt niet de neiging zijn ideeën door te drukken. Hij is een teamspeler. Er wordt in de commissie heel goed naar elkaar geluisterd”, aldus de Zeeuwse oudgedeputeerde Harry van Waveren, lid van de commissie tegenover de PZC.

  16 april 2013 - 17:40