Placeholder

Willem-Alexander neemt afscheid watercommissie

Prins Willem-Alexander nam dinsdag afscheid van de Adviescommissie Water, waarvan hij sinds de instelling in februari 2004 voorzitter is. De commissie kwam voor de 50e keer bijeen. Een nieuwe voorzitter is nog niet benoemd. De prins vertrekt omdat hij eind deze maand zijn moeder koningin Beatrix opvolgt als staatshoofd.

Het voorzitterschap van de prins was aanvankelijk voor vier jaar. Zowel in 2008 als in 2012 is hij herbenoemd. De taak van de 8 leden tellende onafhankelijke commissie is om de minister van Infrastructuur en Milieu zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven. Vorige maand nog kwam de commissie met aanbevelingen over de zoetwatervoorziening in Nederland.

Prins Willem-Alexander legde de afgelopen jaren als voorzitter van de commisie en vaak ook met commissieleden tal van werkbezoeken af om te leren over zaken als dijkverzwaring of het geven van ruimte aan de rivieren. ,,Je merkt dat hij echt deskundig is op het terrein van het water, maar hij heeft echt niet de neiging zijn ideeën door te drukken. Hij is een teamspeler. Er wordt in de commissie heel goed naar elkaar geluisterd”, aldus de Zeeuwse oudgedeputeerde Harry van Waveren, lid van de commissie tegenover de PZC.