×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander neemt afscheid watercommissie

  Na 50ste bijeenkomst zat taak erop voor aanstaande koning

  Willem-Alexander neemt afscheid watercommissie

  Prins Willem-Alexander nam dinsdag afscheid van de Adviescommissie Water, waarvan hij sinds de instelling in februari 2004 voorzitter is. De commissie kwam voor de 50e keer bijeen. Een nieuwe voorzitter is nog niet benoemd. De prins vertrekt omdat hij eind deze maand zijn moeder koningin Beatrix opvolgt als staatshoofd.

  Het voorzitterschap van de prins was aanvankelijk voor vier jaar. Zowel in 2008 als in 2012 is hij herbenoemd. De taak van de 8 leden tellende onafhankelijke commissie is om de minister van Infrastructuur en Milieu zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven. Vorige maand nog kwam de commissie met aanbevelingen over de zoetwatervoorziening in Nederland.

  Prins Willem-Alexander legde de afgelopen jaren als voorzitter van de commisie en vaak ook met commissieleden tal van werkbezoeken af om te leren over zaken als dijkverzwaring of het geven van ruimte aan de rivieren. ,,Je merkt dat hij echt deskundig is op het terrein van het water, maar hij heeft echt niet de neiging zijn ideeën door te drukken. Hij is een teamspeler. Er wordt in de commissie heel goed naar elkaar geluisterd”, aldus de Zeeuwse oudgedeputeerde Harry van Waveren, lid van de commissie tegenover de PZC.

  16 april 2013 - 17:40