×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander legt officiële functies neer

  Máxima behoudt in principe al haar (ere)functies

  Prins Willem-Alexander legt zijn officiële functies neer, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag weten. Dit doet hij naar aanleiding van de troonswisseling. Hij wil dit met onmiddelijke ingang doen, maar moet daarbij wel rekening houden met de procedures van de betreffende organisatie. De prins heeft de president van het IOC per direct gevraagd hem van zijn verplichtingen als IOC lid in Nederland te ontheffen. Dat moet nog bij de volgende sessie in Buenos Aires in september 2013 goedgekeurd worden. Eind dit jaar zou dat dan pas van kracht worden. Het neerleggen van het voorzitterschap van UNSGAB, de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de Secretaris-Generaal (SG) van de Verenigde Naties (VN) gebeurt in overleg met de SG van de VN. Ook het voorzitterschap van de Adviescommissie Water legt de Prins neer. Dit gebeurt in overleg met de minister van Infrastructuur en Milieu.


  Prins Willem-Alexander legt zijn officiële functies neer, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag weten. Dit doet hij naar aanleiding van de troonswisseling. Hij wil dit met onmiddelijke ingang doen, maar moet daarbij wel rekening houden met de procedures van de betreffende organisatie.
  De prins heeft de president van het IOC per direct gevraagd hem van zijn verplichtingen als IOC lid in Nederland te ontheffen. Dat moet nog bij de volgende sessie in Buenos Aires in september 2013 goedgekeurd worden. Eind dit jaar zou dat dan pas van kracht worden.
  Het neerleggen van het voorzitterschap van UNSGAB, de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de Secretaris-Generaal (SG) van de Verenigde Naties (VN) gebeurt in overleg met de SG van de VN. Ook het voorzitterschap van de Adviescommissie Water legt de Prins neer. Dit gebeurt in overleg met de minister van Infrastructuur en Milieu.

  Samen met koningin Beatrix neemt Willem-Alexander de komende tijd een beslissing over hoe de erefuncties en beschermheer/vrouwschappen in de toekomst voort te zetten. Daarover is nog niets bekend. In principe behoudt Máxima haar huidige functies zodra ze koningin wordt.

  29 januari 2013 - 14:07