×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander krijgt oranje troon in Zaanstad

  Willem-Alexander krijgt oranje troon in Zaanstad

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun bezoek aan Zaanstad, de voorlaatste stop tijdens hun provinciebezoek aan Noord-Holland, afgesloten en zijn op weg naar Haarlem voor de finale.


  Het bezoek aan Zaanstad speelde zich in zijn geheel af op het Hembrugterrein, een in 2003 buiten gebruik gestelde munitiefabriek in de Stelling van Amsterdam. Het terrein ligt tussen de Zaan en het Noordzeekanaal en telt tal van industriële, deels monumentale gebouwen. Provincie en gemeente wilden dit graag laten zien omdat ze er een multifunctioneel werk- en leefgebied van willen maken.

  Koning Willem-Alexander kreeg van een moderne meubelmaker een bijzondere oranje stoel aangeboden, voor 96 procent gemaakt van hergebruikte koelkasten. Willem-Alexander probeerde de zetel meteen uit en leek deze wel geschikt te vinden voor gebruik in de Ridderzaal. Kort daarvoor had hij ook geglunderd toen de meisjes van Verkade hem kusten. ”Ik kijk even de andere kant op”, zei Maxima.

  14 juni 2013 - 17:29