×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander kiest voor Wilhelmina’s zetel

  Amsterdamse stoel wordt troonzetel nieuwe koning

  Willem-Alexander kiest voor Wilhelmina’s zetel

  Willem-Alexander gaf Máxima vammiddag tijdens een ontmoeting met een aantal journalisten toestemming om te vertellen welke zetel hij tijdens zijn inhuldiging zal gaan gebruiken. Het gaat om de "Amsterdamse stoel" van koningin Wilhelmina. Zij kreeg deze in de hoofdstad gemaakte zetel ter gelegenheid van haar 30-jarig regeringsjubileum. In dat jaar liet koningin Wilhelmina zich ook gehuld in de koningsmantel fotograferen voor de stoel. Tegenwoordig maakt het historische object deel uit van de collectie van Nationaal Museum Paleis Het Loo dat het in bruikleen aan de nieuwe koning gaf. Voor de inhuldiging wordt de stof bekleed met de leeuwenstof die de zetels sierde die koningin Beatrix bij haar inhuldiging in 1980 gebruikte. Willem-Alexander wilde de zetels van zijn ouders niet gebruiken omdat deze veel te laag zijn. Dat zorgde in 1980 al voor problemen bij prins Claus, die daardoor bij de inhuldiging in een ongemakkelijke houding moest zitten.


  23 april 2013 - 21:03