×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander is nu ingehuldigd

  Willem-Alexander is nu ingehuldigd

  Koning Willem-Alexander is ingehuldigd na de eed- en belofteaflegging door de Kamerleden. Dat is dinsdagmiddag gebeurd tijdens een Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal door Kamerleden en vertegenwoordigers van de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De inhuldiging was definitief door de eedaflegging van de koning en de daaropvolgende eed- of belofteafleggingen. Voorafgaand aan zijn aflegging van de eed op de Grondwet en het Statuut hield Willem-Alexander een korte toespraak waarin hij onder meer dank uitsprak aan zijn moeder prinses Beatrix. Het koningschap is niet statisch, benadrukte Willem-Alexander ook, maar past zich aan veranderende omstandigheden aan. ”Ik treed aan in een periode dat velen zich kwetsbaar voelen. Ze zijn onzeker over hun inkomen of hun leefomgeving. Dat kinderen het beter zullen krijgen dan hun ouders, lijkt minder vanzelfsprekend dan vroeger.” Willem-Alexander werd De Nieuwe Kerk binnengeleid door wetenschapper Robbert Dijkgraaf, astronaut André Kuipers, olympisch kampioene Anky van Grunsven. Zij staan volgens de koning symbool voor ‘de drang om grenzen te verkennen en te verleggen, die ons ver heeft gebracht’.

  30 april 2013 - 15:15