×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander heeft de eed afgelegd

  Willem-Alexander heeft de eed afgelegd

  Koning Willem-Alexander heeft in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de eed afgelegd. ”Ik zweer aan de volkeren van het Koninkrijk dat ik het Statuut voor het Koninkrijk en de Grondwet steeds zal onderhouden en handhaven”, aldus Willem-Alexander, die ook zwoer de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk ‘met al mijn vermogen’ te verdedigen en bewaren en de vrijheid en rechten van alle Nederlanders en alle ingezetenen te beschermen. Het is voor het eerst dat het Statuut, dat de relatie regelt met Aruba, Curaçao en Sint Maarten, in de eed is opgenomen. De koning wordt na de eedaflegging ingehuldigd door de leden van de Staten-Generaal en vertegenwoordigers van de Staten. Vlak voor de eed zei Willem-Alexander nog dat het feit dat de koning van Nederland geen politieke verantwoordelijkheid heeft, niet betekent niet dat hij geen verantwoordelijkheid draagt. ”Anders zou de eed betekenisloos zijn”, aldus de koning.

  30 april 2013 - 14:52