×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander heeft de eed afgelegd

  Willem-Alexander heeft de eed afgelegd

  Koning Willem-Alexander heeft in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de eed afgelegd. ”Ik zweer aan de volkeren van het Koninkrijk dat ik het Statuut voor het Koninkrijk en de Grondwet steeds zal onderhouden en handhaven”, aldus Willem-Alexander, die ook zwoer de onafhankelijkheid en het grondgebied van het Koninkrijk ‘met al mijn vermogen’ te verdedigen en bewaren en de vrijheid en rechten van alle Nederlanders en alle ingezetenen te beschermen. Het is voor het eerst dat het Statuut, dat de relatie regelt met Aruba, Curaçao en Sint Maarten, in de eed is opgenomen. De koning wordt na de eedaflegging ingehuldigd door de leden van de Staten-Generaal en vertegenwoordigers van de Staten. Vlak voor de eed zei Willem-Alexander nog dat het feit dat de koning van Nederland geen politieke verantwoordelijkheid heeft, niet betekent niet dat hij geen verantwoordelijkheid draagt. ”Anders zou de eed betekenisloos zijn”, aldus de koning.

  30 april 2013 - 14:52