Placeholder

Willem-Alexander en Máxima zingen mee met Guus Meeuwis

Zo vol als op de Markt van Den Bosch woensdagmiddag was het bij de provinciebezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog niet. Brabant had kosten noch moeite gespaard om van de intocht van het koningspaar een volksfeest te maken, compleet met een optreden van Guus Meeuwis.

‘Hartelijk dank, heel mooi’ bedankte Máxima de zanger, die zijn hit Brabant ten gehore bracht. Het koningspaar wiegde mee op de maat van de muziek en zong ook het refrein mee: “Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht, En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.”

Brabant en Den Bosch wilden zich op de Markt van hun jonge en dynamische kant laten zien, zo zei burgemeester Ton Rombouts. Op verschillende podia werden dans- en muziekvoorstellingen gegeven die door het koninklijk gezelschap van afstand enthousiast werden bekeken.

Handen in de lucht

Het was een moderne ’touch’ aan een provinciebezoek dat ook in Roosendaal en Oisterwijk duizenden mensen op de been bracht. Ook hier veel optredens en triomfantelijk in de lucht gestoken handen wanneer die hand was geschud door Willem-Alexander, of nog liever Máxima.

De reeks kennismakingsbezoeken aan de provincies wordt vrijdag voortgezet in Friesland en Noord-Holland.