×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima zingen mee met Guus Meeuwis

  Vele duizenden komen naar Bossche markt voor koning

  Willem-Alexander en Máxima zingen mee met Guus Meeuwis

  Zo vol als op de Markt van Den Bosch woensdagmiddag was het bij de provinciebezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog niet. Brabant had kosten noch moeite gespaard om van de intocht van het koningspaar een volksfeest te maken, compleet met een optreden van Guus Meeuwis.

  ‘Hartelijk dank, heel mooi’ bedankte Máxima de zanger, die zijn hit Brabant ten gehore bracht. Het koningspaar wiegde mee op de maat van de muziek en zong ook het refrein mee: “Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht, En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.”

  Brabant en Den Bosch wilden zich op de Markt van hun jonge en dynamische kant laten zien, zo zei burgemeester Ton Rombouts. Op verschillende podia werden dans- en muziekvoorstellingen gegeven die door het koninklijk gezelschap van afstand enthousiast werden bekeken.

  Handen in de lucht

  Het was een moderne ‘touch’ aan een provinciebezoek dat ook in Roosendaal en Oisterwijk duizenden mensen op de been bracht. Ook hier veel optredens en triomfantelijk in de lucht gestoken handen wanneer die hand was geschud door Willem-Alexander, of nog liever Máxima.

  De reeks kennismakingsbezoeken aan de provincies wordt vrijdag voortgezet in Friesland en Noord-Holland.

  12 juni 2013 - 19:30