×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima zijn ‘niet nerveus’ voor 30 april

  Hele familie Zorreguieta afwezig op 30 april

  Willem-Alexander en Máxima zijn ‘niet nerveus’ voor 30 april

  Willem-Alexander en Máxima zijn volgens premier Rutte druk met de voorbereidingen voor 30 april, ‘maar het koningspaar is niet nerveus’. Dat zei hij dinsdagochtend tijdens een gezamenlijke persconferentie met Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, en Fred de Graaf, de voorzitter van de Eerste Kamer. Het paar zal 350 eigen gasten uitnodigen voor de inhuldiging, waarbij de hele familie van Máxima niet aanwezig zal zijn.

  Daarbij werd bekend dat het Rijk naast de 7 miljoen die door Amsterdam geraamd werd ook nog 5 miljoen bijlegt. Dat is inclusief de accomodatie voor buitenlandse gasten, maar exclusief de kosten voor de beveiliging, omdat ‘degenen die daar verstand van hebben daar informatie uit kunnen halen’. Behalve veel kosten zijn er veel bedrijven en artiesten die belangeloos hun diensten aanbieden, benadrukte Rutte. Een miljoen euro van de 5 van het Rijk gaan naar Amsterdam toe.

  Verder werd bekend dat 1098 journalisten uit binnen- en buitenland zich hebben aangemeld om bij de troonswisseling aanwezig te zijn. Dat is exclusief het grote aantal medewerkers van de NOS en ANP die voor beelden zullen zorgen.

  26 maart 2013 - 11:31