×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima zijn ‘niet nerveus’ voor 30 april

  Hele familie Zorreguieta afwezig op 30 april

  Willem-Alexander en Máxima zijn ‘niet nerveus’ voor 30 april

  Willem-Alexander en Máxima zijn volgens premier Rutte druk met de voorbereidingen voor 30 april, ‘maar het koningspaar is niet nerveus’. Dat zei hij dinsdagochtend tijdens een gezamenlijke persconferentie met Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, en Fred de Graaf, de voorzitter van de Eerste Kamer. Het paar zal 350 eigen gasten uitnodigen voor de inhuldiging, waarbij de hele familie van Máxima niet aanwezig zal zijn.

  Daarbij werd bekend dat het Rijk naast de 7 miljoen die door Amsterdam geraamd werd ook nog 5 miljoen bijlegt. Dat is inclusief de accomodatie voor buitenlandse gasten, maar exclusief de kosten voor de beveiliging, omdat ‘degenen die daar verstand van hebben daar informatie uit kunnen halen’. Behalve veel kosten zijn er veel bedrijven en artiesten die belangeloos hun diensten aanbieden, benadrukte Rutte. Een miljoen euro van de 5 van het Rijk gaan naar Amsterdam toe.

  Verder werd bekend dat 1098 journalisten uit binnen- en buitenland zich hebben aangemeld om bij de troonswisseling aanwezig te zijn. Dat is exclusief het grote aantal medewerkers van de NOS en ANP die voor beelden zullen zorgen.

  26 maart 2013 - 11:31