×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima woensdag naar Elizabeth

  Queen ontmoet derde Nederlandse monarch tijdens haar regering

  Willem-Alexander en Máxima woensdag naar Elizabeth

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden woensdagmiddag op Windsor Castle ontvangen door de Britse koningin Elizabeth II. Zij is met 61 jaar op de troon de langst regerende monarch van Europa. Willem-Alexander is tot 21 juli, wanneer in België een nieuwe koning op de troon komt, de kortst regerende.

  Het is een beleefdheidsbezoek, met als doel om zich als nieuw Nederlands staatshoofd voor te stellen. Eerder deed Willem-Alexander dat al in Luxemburg, Duitsland en Denemarken.

  Anders dan bij de eerdere bezoeken reist er nu geen grote delegatie mee en is er ook geen aansluitende ontmoeting met de premier of de voorzitter van het parlement. De 87-jarige koningin ontvangt het koningspaar in het privégedeelte van haar favoriete residentie buiten Londen. Het is niet bekend of haar echtgenoot prins Philip (92), die herstelt van een kijkoperatie in zijn buik een maand geleden, bij de ontvangst aanwezig zal zijn.

  Het bezoek aan het Verenigd Koninkrijk komt een dag nadat prins Friso vanuit het Londense Wellington ziekenhuis is overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

  10 juli 2013 - 09:23