×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima moeten opletten voor imago

  "Het mogen geen gewone mensen zijn"

  Willem-Alexander en Máxima moeten opletten voor imago

  Job Cohen waarschuwt prins Willem-Alexander voor de valkuilen die hij als toekomstige koning tegen zal komen. Job Cohen voltrok het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002 en wijst op de grote risico’s die aan het koningschap kleven.

  Dit doet Cohen in het zaterdag verschenen boek Willem-Alexander, van prins tot koning. ”Willem-Alexander heeft een paar dingen gedaan waarvan ik dacht: die politieke antenne staat niet ver uit”, zegt Cohen in de uitgave. De oud-burgemeester van Amsterdam doelt onder meer op de villa in Mozambique die Willem-Alexander aankocht wat later veel tumult opleverde.

  Cohen: ”Er is een heel andere kant van hem die ik in ieder geval niet ken. Dat is die internationale jetset-kant. Met dat huis in Afrika en nu dat huis in Griekenland. En ongetwijfeld van alles met vriendenkringen waar we niets van weten”, somt Cohen de risico’s op. Volgens de voormalige PvdA-leider maakt dat de koning kwetsbaar. ”Aan die kant moeten niet al te veel dingen misgaan”, zegt Cohen, die wel veel respect heeft voor de manier waarop het toekomstige koningspaar in Nederland opereert. ”Dat is het lastige van het geheel. Aan de ene kant moet het dichtbij zijn, aan de andere kant moet je afstand houden. Het moeten gewone mensen zijn en het mogen geen gewone mensen zijn.” Ook Kamerlid Madeleine van Toorenburg van het CDA waarschuwt het koningspaar er een al te extravagante levensstijl op na te houden. ”Het enige waar de koning op moet letten, is het jetsetbeeld. Máxima die even schoenen in Milaan gaat kopen, de villa in Mozambique. Nederland is gewoon niet zo Argentijns en flamboyant”, zegt de parlementariër in de Volkskrant.

  6 april 2013 - 11:32