×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima maken kennis in Luxemburg

  Koning en koningin verwelkomd door groothertogelijk paar

  Willem-Alexander en Máxima maken kennis in Luxemburg

  Enkele tientallen Luxemburgers en in het groothertogdom wonende Nederlanders hebben vrijdag koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomd bij aankomst bij het paleis. Daar nam het nieuwe koningspaar in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa een ‘bad in de menigte’, zoals het Luxemburgse hof het vantevoren aankondigde. Willem-Alexander en Máxima zijn voor het eerst sinds de troonswisseling officieel op reis in het buitenland.

  Willem-Alexander wil in korte tijd heel veel landen bezoeken om zich als nieuw staatshoofd voor te stellen. Hij kiest daarbij bewust niet voor de gebruikelijke methode van staatsbezoeken maar voor de goedkopere en efficiëntere kennismakingsbezoeken. In Luxemburg zijn ook ontmoetingen met de parlementsvoorzitter en met premier Jean-Claude Juncker gepland.

  Dat Luxemburg de primeur kreeg van het eerste zogenoemde kennismakingsbezoek, heeft te maken met traditie en de historische banden. Tot 1890 regeerden de Oranje-koningen ook als groothertog over Luxemburg. Over 10 dagen heeft het paar bij de kennismaking in Duitsland onder meer een gesprek met bondskanselier Angela Merkel.

  24 mei 2013 - 13:00