Willem-Alexander en Máxima in Vanity Fair

In het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair is een interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Een journaliste van het beroemde Amerikaanse blad ontmoette het beroemde echtpaar tijdens de recente festiviteiten (New York 400 jaar) in de Verenigde Staten. 'Met deze functie en deze verantwoordelijkheid leef je 365 dagen per jaar. En 24 uur per dag', vertellen Willem-Alexander en Máxima.

In het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair is een interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Een journaliste van het beroemde Amerikaanse blad ontmoette het beroemde echtpaar tijdens de recente festiviteiten (New York 400 jaar) in de Verenigde Staten. ‘Met deze functie en deze verantwoordelijkheid leef je 365 dagen per jaar. En 24 uur per dag’, vertellen Willem-Alexander en Máxima.

Onlangs won het paar een rechtszaak tegen het internationale persbureau AP, omdat deze foto’s van het gezin op  op vakantie had verspreid. In het tijdschrift pleitten Willem-Alexander en Máxima nogmaals voor het behoud van hun privacy, aangezien er in Amerika nog wel wat onbegrip was.

‘Mijn ouders hebben mij en mijn broers tot onze studie buiten de publieke belangstelling gehouden op een paar uitzonderingen na. We hebben in die zin een gewone jeugd gehad’, aldus de prins, die wil dat ook zijn drie dochters Amalia, Alexia en Ariane een onbezorgde jeugd krijgen.  

Lees het gehele interview hier.