×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima hadden lang last van aanslag

  Nasleep van schreeuwer en aanslag in Apeldoorn duurde tijd

  Willem-Alexander en Máxima hadden lang last van aanslag

  Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima hebben lang last gehad van het incident op Koninginnedag in Apeldoorn en van de Damschreeuwer tijdens de dodenherdenking. “Na de schreeuwer heb ik een maand last gehad. Iedere auto die te veel remde zorgde voor een soort van natuurlijke of instinctieve reactie”, zo vertelt de prinses in het interview met NOS en RTL.

  “Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de plek waar je een bezoek brengt. Dat ging in het begin heel erg door mijn hoofd”, vervolgt de aanstaande koningin. Ook Willem-Alexander vertelt dat hij er last van had. “Het duurt een tijdje voordat je daar overheen bent. Die geluiden blijven zo bij je dat je instinctief toch reageert of omkijkt”, aldus de prins.

  Máxima laat ook weten dat ze zich ondanks deze twee voorvallen geen zorgen maakt over de beveiliging op 30 april. “Ik hoop dat ze het goed doen en daar zal ik vertrouwen in moeten hebben.” Willem-Alexander voegt daar nog aan toe dat hij zeker weet dat het een prachtige troonswisseling zal worden.

  De toekomstige koning zegt in het interview ook geen moeite te hebben met mensen die op de dag van de inhuldiging willen protesteren. “Dat vind ik absoluut geen probleem. Protesteren mag altijd.”

  18 april 2013 - 08:14