×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima gaan door met Uitblinkerslunch

  Koningspaar geeft de kanjerlunch op Noordeinde vervolg

  Willem-Alexander en Máxima gaan door met Uitblinkerslunch

  Willem-Alexander en Máxima zullen ook na de troonswisseling zogenoemde ‘kanjer-’ of ‘uitblinkerslunches’ blijven geven op Paleis Noordeinde. Donderdag ontvingen ze voor de laatste keer als prinselijk paar een groepje van zo’n 27 Nederlanders die de afgelopen maanden een bijzondere prestatie hebben geleverd.

  Het gaat om een zeer divers gezelschap met mensen die recentelijk een prijs of een onderscheiding hebben gekregen of die op andere wijze zijn opgevallen. Dat kan een schaatskampioen zijn, een wereldkampioen knikkeren of een modekoningin of een professor – de bonte mix maakt het etentje tot een bijzondere gebeurtenis, aldus prins en prinses in een eerdere toelichting. De ‘kanjerlunches’, die niet vantevoren worden aangekondigd en waarvan ook geen gastenlijst wordt vrijgegeven, worden al een aantal jaren een paar keer per jaar gehouden.

  Ook na 30 april, wanneer Willem-Alexander koning wordt, wordt de traditie voortgezet zo liet een woordvoerder weten.

  11 april 2013 - 16:14