×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima even op-en-neer naar New York

  Inspanning voor water en microkredieten nog altijd nodig

  Net als premier Balkenende, vertrokken ook Willem-Alexander en Máxima direct na Prinsjesdag naar New York. Máxima bepleitte daar gisteren haar plan om ook de bevolking van armere landen een bankrekening te geven. Nu is het niet overal goed geregeld. "Een lerares in de binnenlanden van Honduras moet twee weken vrij nemen om haar salaris op te halen. Die tijd kan ze beter voor de klas staan,” geeft Máxima aan. Ze wordt gesteund door onze premier. ‘We zijn trots op u,’ spreekt Balkenende over Máxima. Maar erg bijzonder is de steun van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.


  Ze maakt speciaal voor deze bijeenkomst tijd in haar agenda. Prins Willem-Alexander is erg blij met de prestaties van zijn vrouw, meldt De Telegraaf. De prins spreekt zelf op een VN-bijeenkomst voor watermanagement. In de laatste tien jaar is er veel verbeterd. Er zijn miljoenen aansluitingen voor drinkwater bijgekomen, maar natuurlijk ook minstens zoveel mensen geboren. Deuren gaan voor Willem-Alexander open, maar met alleen goede argumenten en voorstellen worden de doelstellingen niet behaald. “We zijn afhankelijk van de politieke wil”, aldus Willem-Alexander. “Als alle landen doen wat ze hebben toegezegd, halen we ons doel.”De bijeenkomsten zijn in het teken van de millenniumdoelstellingen. Ook koningin Rania van Joranië was present, zij maakt zich sterk voor het beschikbaar stellen van onderwijs aan iedereen.

  23 september 2010 - 16:01