×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima bowlen met daklozen

  Oranjes steken handen uit de mouwen tijdens NL Doet

  Willem-Alexander en Máxima bowlen met daklozen

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vrijdagochtend in Utrecht, waar ze samen met een groep dak- en thuislozen zijn gaan bowlen. Het is een van de vele acties die vrijwilligers heeft gevraagd tijdens NL Doet.
  ‘Omdat onze doelgroep dak- en thuislozen een marginale plek in de maatschappij innemen hebben zij vaak het idee er niet bij te horen,’ zegt de stichting Dagopvang Utrecht. Daarom wilden zij met een groep gaan bowlen. ‘Een gezellige middag samen met als belangrijkste doel dat een groep daklozen niet aangekeken wordt op hun dakloosheid maar voor vol worden aangezien, net als alle andere mensen. We willen graag dat mensen één middag hun problemen kunnen vergeten.’ Des te bijzonder is het dan dat onder de vrijwilligers ook het aanstaand koningspaar was.

  Koningin Beatrix was samen met andere leden van de koninklijke familie vrijdagochtend in Dordrecht. Daar stak ze de handen uit de mouwen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Daar stond het onder handen nemen van de picknicktafels op het programma, zodat jong en oud er weer veilig van kan gebruikmaken, maar ook het schilderen van twee bruggen. Ook moest er gemaaid, geveegd, geverticuteerd en geharkt worden. De bijenstal, het onderkomen van de bijen van Weizigt, kon ook een opknapbeurt gebruiken. Daar werd schoongemaakt, geschuurd en geschilderd.

  Prins Constantijn en prinses Laurentien duiken zaterdag ergens in Nederland op tijdens NL Doet.

  Foto: Reni van Maren

  15 maart 2013 - 11:15