Placeholder

Willem-Alexander en Máxima bowlen met daklozen

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vrijdagochtend in Utrecht, waar ze samen met een groep dak- en thuislozen zijn gaan bowlen. Het is een van de vele acties die vrijwilligers heeft gevraagd tijdens NL Doet.
‘Omdat onze doelgroep dak- en thuislozen een marginale plek in de maatschappij innemen hebben zij vaak het idee er niet bij te horen,’ zegt de stichting Dagopvang Utrecht. Daarom wilden zij met een groep gaan bowlen. ‘Een gezellige middag samen met als belangrijkste doel dat een groep daklozen niet aangekeken wordt op hun dakloosheid maar voor vol worden aangezien, net als alle andere mensen. We willen graag dat mensen één middag hun problemen kunnen vergeten.’ Des te bijzonder is het dan dat onder de vrijwilligers ook het aanstaand koningspaar was.

Koningin Beatrix was samen met andere leden van de koninklijke familie vrijdagochtend in Dordrecht. Daar stak ze de handen uit de mouwen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Daar stond het onder handen nemen van de picknicktafels op het programma, zodat jong en oud er weer veilig van kan gebruikmaken, maar ook het schilderen van twee bruggen. Ook moest er gemaaid, geveegd, geverticuteerd en geharkt worden. De bijenstal, het onderkomen van de bijen van Weizigt, kon ook een opknapbeurt gebruiken. Daar werd schoongemaakt, geschuurd en geschilderd.

Prins Constantijn en prinses Laurentien duiken zaterdag ergens in Nederland op tijdens NL Doet.

Foto: Reni van Maren