Willem-Alexander en Máxima bij filmpremière Wit Licht

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben gister in de bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam de galapremière van de film Wit Licht bijgewoond. Deze speelfilm, met Marco Borsato in de hoofdrol, gaat onder meer over de problematiek rond het inzetten van kindsoldaten in Afrika. Borsato is ambassadeur van War Child en zet zich in voor het leven en de toekomst van kindsoldaten. De film Wit Licht vertelt het verhaal van een alleenstaande vader (Marco Borsato) die tot het uiterste gaat als de vriend van zijn zoontje verdwijnt. De inspanning van de vader om het kind terug te halen voert hem tot in het hart van de Afrikaanse jungle.

Willem-Alexander en Máxima vermaakten zich uitstekend en genoten zichtbaar van de film. Na afloop praatte het stel na met de acteurs en actrices, die erg blij waren met het koninklijke bezoek. Ze noemden het toepasselijk ‘een kroon op het werk’. Prinses Máxima zei na de première dat ze onder de indruk was van de film: ‘Ik denk dat het een hele indrukwekkende film is waar wij heel veel van kunnen leren voor de toekomst.’

Naast Willem-Alexander en Máxima waren ook prins Floris, zijn vrouw Aimée en prins Pieter-Christiaan te gast op de filmpremière.

Foto: PPE