×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Beatrix op dollars

  Caribisch Nederland krijgt BES-dollar met dubbelportret

  Willem-Alexander en Beatrix op dollars

  De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius hebben een speciale munt gekregen ter gelegenheid van de troonswisseling. In opdracht van het ministerie van Financiën is de ‘BES-dollar’ speciaal voor Caribisch Nederland geslagen, zo maakte het ministerie vrijdag bekend. Er zijn 4000 stuks in omloop gebracht via de banken van de drie eilanden. De munt is één Amerikaanse dollar waard en er kan gewoon mee worden betaald. In januari 2011 verving de Amerikaanse dollar de Antilliaanse gulden als betaalmiddel op de eilanden.

  “Met deze munt wordt ook in Caribisch Nederland op passende wijze aandacht besteed aan de troonswisseling. Het toont de verbondenheid tussen de eilanden en het Koninklijk Huis”, aldus staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

  Op de ‘BES-dollar’ staat het dubbelportret afgebeeld van koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. Een vergelijkbaar dubbelportret is gebruikt voor de Nederlandse munt van 2 euro.

  24 mei 2013 - 14:24