×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander dinsdag naar peettante in Denemarken

  Koningspaar op kennismakingsbezoek bij Margrethe en Henrik

  Willem-Alexander dinsdag naar peettante in Denemarken

  De provinciebezoeken in Nederland zijn vrijdag afgerond, maar het rondje dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Europa maken gaat dinsdag verder in Denemarken. Echt kennismaken is het natuurlijk niet wat Willem-Alexander doet bij de op één na langst regerende monarch in Europa. De Deense koningin Margrethe II is tenslotte zijn peettante.Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik verwelkomen het Nederlandse bezoek op het vliegveld, waarna ze koning en koningin meenemen voor een ontvangst in paleis Fredensborg. Later op de middag staan er ook ontmoetingen op het programma met de Deense premier en de voorzitter van het parlement.

  De vorige keer dat Willem-Alexander op bezoek ging in Denemarken, voor de 70e verjaardag van Margrethe in 2010, moest hij met Máxima en (toen nog) koningin Beatrix het reisplan wijzigen omdat het Europese luchtruim op slot ging vanwege een vulkaanuitbarsting in IJsland. In plaats van te vliegen, stapte het gezelschap in de koninklijke trein. Het gala in de Kopenhaagse opera werd gemist, maar bij de overige festiviteiten waren de Oranjes wel aanwezig.

  Beleefdheidsbezoek

  Denemarken is het derde land waar het nieuwe koningspaar op bezoek gaat. ‘Een beleefdheidsbezoek’ noemt Máxima de visites bij voorkeur. Het is gebruik dat een nieuw staatshoofd zich in die nieuwe functie komt voorstellen. Eerder waren Willem-Alexander en Máxima al in Luxemburg en Duitsland en volgende maand gaan ze naar koningin Elizabeth.

  Voor het najaar zijn al bezoeken aan Noorwegen en België bekendgemaakt en landen als Zweden, Spanje en Italië zullen nog wel volgen. In november gaat het koningspaar ook naar het Caribische deel van het koninkrijk om kennis te maken.

  24 juni 2013 - 16:11