×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander: Ceremonieel koningschap is bespreekbaar

  Zélfs 'lintenknippen' kan heel inhoudelijk zijn voor koning

  Willem-Alexander: Ceremonieel koningschap is bespreekbaar

  Voor prins Willem-Alexander is het ceremonieel koningschap best bespreekbaar. Wat hem betreft is ‘alles’ te bespreken, mits het democratisch gebeurt. De prins zei dat in het interview dat hij samen met Máxima deed voor RTL4 en Nederland 1. Hoewel Beatrix fel tegen het inperken was van de koninklijke macht, vindt Willem-Alexander dat het bespreekbaar is. Dat terwijl hij zelf altijd tegen het zogenaamde Zweeds model is. Zo liet hij tijdens een interview in 1993 weten te hechten aan een inhoudelijk koningschap, inclusief bemoeienis met kabinetsformaties. Nu ziet hij dat anders. Zelfs het knippen van linten heeft in feite inhoud.

  Willem-Alexander wil net als Beatrix het wekelijkse gesprek met de premier houden. Of dat het hele koningschap zou kan blijven, weet hij ook niet. Het contact moet optimaal zijn, maar dat zou ook via de telefoon of digitaal kunnen.

  17 april 2013 - 21:00