×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander blijft als koning aan stuurknuppel

  Plan is om 'zo lang mogelijk zijn vliegbrevet te onderhouden'

  Willem-Alexander blijft als koning aan stuurknuppel

  Ook als hij koning is, blijft Willem-Alexander vliegen. Na zijn inhuldiging is hij van plan om ‘zo lang mogelijk zijn vliegbrevet te onderhouden’, laat de RVD weten aan De Volkskrant.

  Om zijn brevet te behouden moet de aanstaande koning de vereiste vlieguren maken. Dit kan hij doen door de cockpit in te stappen van zowel het regeringsvliegtuig als een Fokker 70 uit de reguliere vloot, aldus de RVD.

  Het is lange tijd bekend dat Willem-Alexander een voorliefde heeft voor ‘het blauwe meisje’, een metafoor onder piloten voor de verleiding van de lucht. ”Ik vind het heerlijk om af en toe eens even weg te zijn, met een vliegtuigje uit het land, de lucht in, naar beneden te kijken. Dat is genieten”, zo zei de prins eerder.

  8 april 2013 - 11:30