×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bezoekt ‘Atalanta’

  Aan boord voor de kust van Somalië

  Prins Willem-Alexander heeft de afgelopen dagen het marinefregat Hr.Ms. Evertsen bezocht. De prins ging aan boord van de Evertsen in de haven van Mombasa (Kenia) en voer mee tijdens het patrouilleren voor de Oost-Afrikaanse kust. De prins sprak aan boord met diverse bemanningsleden van het schip en de internationale staf van de Europese missie ‘Atalanta’, die zich richt op de bestrijding van piraterij en bescherming van de kwetsbare koopvaardijschepen in de wateren rond Somalië. Door middel van demonstraties liet de bemanning zien welke middelen hen ter beschikking staan om piraten te bestrijden en aan te houden. De prins van Oranje werd vergezeld door de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm. Het is de tweede maal dit jaar dat de prins Nederlandse militairen in hun missiegebied bezoekt. In april was hij in Afghanistan.

  Vanaf het schip leidt commandeur Pieter Bindt de missie ‘Atalanta’ voor de kust van Somalië. Aan deze operatie doen schepen, helikopters en maritieme patrouillevliegtuigen van verschillende Europese landen deel. Recentelijk beschermde de Evertsen onder meer schepen die voor World Food Programme van de Verenigde Naties voedsel brengen naar het door oorlog en honger geteisterde Somalië. Ook werden koopvaardijschepen door de Golf van Aden begeleid en verdachte bootjes aangehouden en doorzocht.


  Bron RVD / Foto PPE

  15 oktober 2009 - 12:04