×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander bezoekt abdij Rolduc

  Familietraditie: Na ouders en grootouders, prins ook rondgeleid

  Prins Willem-Alexander reisde vanochtend met de hofauto af naar de abdij van Rolduc in Kerkrade, om er een zuiltje bij de Julianaboom te onthullen. Het gedenkteken markeert een honderd jaar oude boom, geplant ter gelegenheid van de geboorte van Willem-Alexander’s grootmoeder, prinses Juliana. Daarna werd Willem-Alexander rondgeleid door het complex, ondermeer in de bibliotheek in rococostijl, waar duizenden voornamelijk 19e eeuwse boeken staan, de crypte en de abdijkerk, de plek waar de hertogen van Limburg begraven liggen. Bijzonder is dat het hertogdom Limburg, wat tegenwoordig niet meer in die vorm bestaat, verwant is aan het Huis Nassau. Niet voor niets wenste mgr. Wiertz de prins daarom een “welkom thuis” toe, tijdens de presentatie van het Hertoglimburgpad. Dit pad leidt van de abdij naar Limbour-sur-Vesdre, de middeleeuwse residentie van de hertogen van Limburg.Prins Willem-Alexander zou zich na zijn kroning ook de titel ‘Hertog van Limburg’ toe hebben kunnen schrijven, ware het niet dat deze titel niet overdraagbaar is in vrouwelijke lijn. Koningin Wilhelmina was daarmee de laatste hertogin van Limburg. Willem-Alexander is niet de enige Oranje die de abdij bezocht. Koningin Beatrix bezocht Rolduc met prins Claus in 1974, maar ook prinses Margriet, prinses Juliana, koningin Wilhelmina en koning Willem II waren er te gast. Een kleine twee uur na aankomst, vloog de helikopter met daarin de prins huiswaarts.


  Prins Willem-Alexander reisde vanochtend met de hofauto af naar de abdij van Rolduc in Kerkrade, om er een zuiltje bij de Julianaboom te onthullen. Het gedenkteken markeert een honderd jaar oude boom, geplant ter gelegenheid van de geboorte van Willem-Alexander’s grootmoeder, prinses Juliana.
  Daarna werd Willem-Alexander rondgeleid door het complex, ondermeer in de bibliotheek in rococostijl, waar duizenden voornamelijk 19e eeuwse boeken staan, de crypte en de abdijkerk, de plek waar de hertogen van Limburg begraven liggen.
  Bijzonder is dat het hertogdom Limburg, wat tegenwoordig niet meer in die vorm bestaat, verwant is aan het Huis Nassau. Niet voor niets wenste mgr. Wiertz de prins daarom een “welkom thuis” toe, tijdens de presentatie van het Hertoglimburgpad. Dit pad leidt van de abdij naar Limbour-sur-Vesdre, de middeleeuwse residentie van de hertogen van Limburg.
  Prins Willem-Alexander zou zich na zijn kroning ook de titel ‘Hertog van Limburg’ toe hebben kunnen schrijven, ware het niet dat deze titel niet overdraagbaar is in vrouwelijke lijn. Koningin Wilhelmina was daarmee de laatste hertogin van Limburg.
  Willem-Alexander is niet de enige Oranje die de abdij bezocht. Koningin Beatrix bezocht Rolduc met prins Claus in 1974, maar ook prinses Margriet, prinses Juliana, koningin Wilhelmina en koning Willem II waren er te gast.
  Een kleine twee uur na aankomst, vloog de helikopter met daarin de prins huiswaarts.

  17 augustus 2010 - 16:35