×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Will en Kate zetten puntjes op de i

  Laatste voorbereidingen voor de huwelijksceremonie

  De laatste dagen staat Londen in het teken van de laatste oefeningen voor het huwelijk van prins William met Kate Middleton. Ruiters en militairen oefenden al op hun taak die ze vrijdag gaan uitvoeren. Ook in het Goring Hotel, waar Kate met haar familie de laatste nacht gaat doorbrengen, is alles in gereedheid gebracht. Beveiligers hebben het pand doorzocht op mogelijke gevaren, cateraars hebben de heerlijkste hapjes afgeleverd en ook de kleding, waaronder de jurk, zal al binnen zijn… Gisteravond was het tijd om voor een laatste keer met alle hoofdrolspelers te oefenen. En waar kan dat beter dan in de Abbey, waar het huwelijk plaats gaat vinden. Daar wordt nog druk gewerkt aan de versiering met bloemen en metershoge bomen, afkomstig uit de tuinen van koningin Elizabeth. Met die bomen wordt een laan gecreëerd die tot aan het altaar leidt. De hele ceremonie is ’s avonds doorlopen, van de binnenkomst tot aan het ja-woord en het vertrek.

  Om alles in goede banen te leiden op de dag zelf, waren eigenlijk alle hoofdrolspelers aanwezig. Prins William, die bij het altaar moet wachten tot Michael Middleton zijn bruid komt brengen. En zus en broer Pippa en James Middleton, die allebei een belangrijke rol hebben in de dienst. Zij is ‘Maid of Honour’ en hij zal voordragen uit de Bijbel. Best Man prins Harry en moeder Carole Middleton waren ook aanwezig tijdens de repetitie. Hoewel het volgens Clarence House de laatste repetitie was, is ook vanochtend nog geoefend. Daarbij was prins William niet aanwezig. Vandaag is ook het officiële programamboekje van de dienst openbaar gemaakt, dat op de dag zelf in Londen te koop is voor 2 pond. In dat boekje vinden we een nieuwe, zwart-wit foto van William en Kate, gemaakt door Mario Testino.

  28 april 2011 - 13:38