×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wilhelmina’s esdoorn tijdelijk gered

  Canadese esdoorn Het Loo kan nog 10 jaar mee

  Prinses Juliana kwam na de oorlog met haar gezin vanuit Canada en nam een jonge Canadese esdoorn mee voor haar moeder. Wilhelmina zette deze in haar privétuin en kon de boom vanuit de ramen van haar vertrekken ook zien. Ook na de dood van Wilhelmina en de ingrijpende verbouwing van paleis en tuinen in de jaren '80 bleef de 'Wilhelminaboom' staan. Enkele jaren geleden bleek hij echter te zijn aangetast door een zwam, waardoor hij verzwakt raakte. Uiteindelijk zal de boom eraan ten onder gaan. Tot overmaat van ramp brak afgelopen januari bij een storm een deel van de kroon af. De boom is nu flink teruggesnoeid en staat er nu wat minder fier bij dan bezoekers gewend zijn. Toch denken de tuinmedewerkers dat de boom op deze manier toch nog vijf of tien jaar mee zal kunnen gaan. Er worden enten van de oude boom opgekweekt tot nieuwe boompjes, zodat die later opnieuw geplant kunnen worden.


  Prinses Juliana kwam na de oorlog met haar gezin vanuit Canada en nam een jonge Canadese esdoorn mee voor haar moeder. Wilhelmina zette deze in haar privétuin en kon de boom vanuit de ramen van haar vertrekken ook zien. Ook na de dood van Wilhelmina en de ingrijpende verbouwing van paleis en tuinen in de jaren ’80 bleef de ‘Wilhelminaboom’ staan. Enkele jaren geleden bleek hij echter te zijn aangetast door een zwam, waardoor hij verzwakt raakte. Uiteindelijk zal de boom eraan ten onder gaan. Tot overmaat van ramp brak afgelopen januari bij een storm een deel van de kroon af. De boom is nu flink teruggesnoeid en staat er nu wat minder fier bij dan bezoekers gewend zijn. Toch denken de tuinmedewerkers dat de boom op deze manier toch nog vijf of tien jaar mee zal kunnen gaan. Er worden enten van de oude boom opgekweekt tot nieuwe boompjes, zodat die later opnieuw geplant kunnen worden.

  25 juli 2012 - 12:16