Placeholder

Wereld in de ban van Britse baby

Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn heel blij met de geboorte van hun eerste kleinkind. Dat hebben de prins van Wales en de hertogin van Cornwall laten weten in een verklaring die te lezen is op de officiële website van de prins.

“Het is een heel erg speciaal moment voor William en Catherine en we zijn heel blij voor ze”, zo staat in de verklaring. “Het grootouderschap is een uniek moment in ieders leven, dat hebben veel mensen mij verteld in de laatste maanden. Dus ik ben heel erg trots en blij om voor de eerste keer opa te worden. We kijken er dan ook heel erg naar uit om de baby te zien.” Koningin Elizabeth werd als eerste op de hoogte gesteld van de geboorte van haar achterkleinkind, die op een dag koning van Engeland zal zijn.

”Een prachtige baby, een mooie baby”, zo noemde de 70-jarige arts Marcus Setchell het kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Kate. De voormalige gynaecoloog van koningin Elizabeth begeleidde maandag de bevalling van de hertogin van Cambridge.

Setchell heeft speciaal voor Kate zijn pensioen uitgesteld, zodat hij haar kon bijstaan tijdens de bevalling. De arts grapte al eerder dat hij wellicht gewoon weer aan het werk gaat als de hertog en hertogin van Cambridge meer kinderen krijgen. Hij is dan bereid om ook de eventuele broertjes en/of zusjes van de kersverse toekomstige troonopvolger ter wereld te helpen.