×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wel of niet naar Oman?

  Weerstand tegen staatsbezoek

  Opnieuw maakt een Kamermeerderheid een probleem van het staatsbezoek dat koningin Beatrix in januari gepland heeft aan Oman. Eerder dit jaar werd een reis naar het land uitgesteld vanwege de opstanden in de regio. Woensdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat een nieuw bezoek is gepland voor 10 tot en met 12 januari. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan mee tijdens de reis, die ook naar de Verenigde Arabische Emiraten gaat.


  De PVV wil opheldering van het kabinet. Kamerlid André Elissen begrijpt niet wat de ‘dringende redenen’ zijn voor een nieuwe reis. Het zou ‘een verkeerd signaal’ zijn tegenover het regime, dat de islamitische rechtspraak sharia hanteert. Ook de SP wil dat de reis wordt afgeblazen en zullen volgende week een motie indienen. De PvdA en GroenLinks willen ook opheldering.

  Hoewel het staatsbezoek in maart werd afgeblazen, bracht de koningin samen met Willem-Alexander en Máxima wel een privébezoek aan sultan Qaboos van Oman. Ook daarover ontstond kritiek.

  18 november 2011 - 14:06