×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weert bidt voor mooi weer

  Alleen regen kan nog roet in het eten gooien

  De laatste loodjes voor de gemeente Weert, waar volgende week koningin Beatrix en haar familie wordt verwacht voor de viering van koninginnedag. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Het enige dat nog mis kan gaan, is het weer. Daarom gaat een stoet Weertenaren volgende week donderdag naar de Abdij van de Birgittinessen in Weert. Daar bieden zij een worst aan en vragen de zusters te bidden voor goed weer op Koninginnedag, een oude traditie die tot ver in de geschiedenis reikt. Bij een bijzondere gebeurtenis werd de zusters gevraagd om tot de heilige Clara van Assisi te bidden voor goed weer. Het gebed werd meer kracht bijgezet door het brengen van een offer, de worst.

  21 april 2011 - 15:29