×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Weer kleindochter voor Farah Diba

  Overleden zoon zorgt voor verrassing

  Reza Pahlavi, de oudste zoon van wijlen de Sjah van Iran en Farah Diba, kwam deze week met een opvallende mededeling. 'Namens mijn familie maak ik aan onze landgenoten en vrienden de geboorte van Iryana Leila, dochter van onze geliefde Alireza, op 26 juli 2011 bekend,' aldus de Iraanse troonpretendent. Prins Alireza, die in januari zelfmoord pleegde, zorgde daarmee postuum voor een nieuwe telg van de in ballingschap levende keizerlijke familie van Iran. De moeder van het kind, Raha Didevar, was de vriendin van prins Alireza op het moment van zijn overlijden. Hoewel ze niet met de prins getrouwd was, is haar dochter nu wel erkend door de keizerlijke familie. En daarmee zou ze, als kleindochter van de vroegere sjah, automatisch de titel van Vala Gohari (vergelijkbaar met prinses) mogen voeren. Voor Farah Diba is de geboorte een klein lichtpunt in een verder zeer tragisch verlopen leven. Na de vlucht uit Iran verloor de voormalige keizerin twee kinderen. Dochter Leila stierf tien jaar geleden aan een combinatie van alcohol en tabletten. Zoon Alireza maakte begin dit jaar een einde aan zijn leven. Hoewel Farah zich inmiddels weer in het openbaar laat zien, is zij getekend door het verdriet. Zij wil echter blijven strijden voor de mensen in Iran en hoopt daar ooit te kunnen terugkeren. Farah woont in Parijs, maar brengt steeds meer tijd door in Amerika, waar haar oudste zoon en dochter en haar drie kleindochters wonen.


  Reza Pahlavi, de oudste zoon van wijlen de Sjah van Iran en Farah Diba, kwam deze week met een opvallende mededeling. ‘Namens mijn familie maak ik aan onze landgenoten en vrienden de geboorte van Iryana Leila, dochter van onze geliefde Alireza, op 26 juli 2011 bekend,’ aldus de Iraanse troonpretendent. Prins Alireza, die in januari zelfmoord pleegde, zorgde daarmee postuum voor een nieuwe telg van de in ballingschap levende keizerlijke familie van Iran. De moeder van het kind, Raha Didevar, was de vriendin van prins Alireza op het moment van zijn overlijden. Hoewel ze niet met de prins getrouwd was, is haar dochter nu wel erkend door de keizerlijke familie. En daarmee zou ze, als kleindochter van de vroegere sjah, automatisch de titel van Vala Gohari (vergelijkbaar met prinses) mogen voeren. Voor Farah Diba is de geboorte een klein lichtpunt in een verder zeer tragisch verlopen leven. Na de vlucht uit Iran verloor de voormalige keizerin twee kinderen. Dochter Leila stierf tien jaar geleden aan een combinatie van alcohol en tabletten. Zoon Alireza maakte begin dit jaar een einde aan zijn leven. Hoewel Farah zich inmiddels weer in het openbaar laat zien, is zij getekend door het verdriet. Zij wil echter blijven strijden voor de mensen in Iran en hoopt daar ooit te kunnen terugkeren. Farah woont in Parijs, maar brengt steeds meer tijd door in Amerika, waar haar oudste zoon en dochter en haar drie kleindochters wonen.

  26 augustus 2011 - 16:48