×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wat dragen koning en koningin op 30 april?

  Een vooruitblik naar Máxima's japon en juwelen bij inhuldiging

  Wat dragen koning en koningin op 30 april?

  Blauw Bloed blikt in de uitzending van zaterdag 23 maart vooruit op 30 april. Hoe zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima gekleed gaan tijdens de balkonscène en de inhuldigingsceremonie? Willem-Alexander kleedt zich voor de inhuldiging in white tie, maar wat voor japon kiest Máxima? En als zij een diadeem zal kiezen, welke dan? Het royaltyprogramma van de EO kijkt met deskundigen op het gebied van juwelen, mode en historie naar de grote dag, waarbij zelfs een licht wordt geschenen op een denkbaar ontwerp voor Máxima. Door vorige hoogtijdagen uit de geschiedenis van prinses Máxima en kleding tijdens eerdere inhuldigingen naast elkaar te leggen, komen logische mogelijkheden naar voren.

  Ook kijkt Blauw Bloed zaterdag terug op de kleding van prinses Máxima tot nu toe. De prinses droeg vaak Nederlands design, maar het Belgische modehuis Natan, de Italiaanse couturier Valentino en de Argentijnse ontwerpster Graciela Naum hebben hun plek in de kledingkast van de aanstaande koningin.

  Blauw Bloed, zaterdag 23 maart, 19.30 uur, Nederland 2

  20 maart 2013 - 12:50