×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Warm ontvangst op Sint Maarten

  Koningin steunt Sint Maarten altijd'

  Tot nu toe ‘wint’ Sint Maarten in de meest hartelijke ontvangst van alle bezochte eilanden van dit bezoek. Het altijd drukke verkeer – compleet met overmatig geclaxonneer – rond Philipsburg liep gisteren nog erger vast dan anders. Maar de bevolking leek het er graag voor over te hebben. Van de vier eilanden die tot nu toe zijn bezocht, was er op Sint Maarten ook nog eens de meeste versiering langs de weg en de opkomst was er het grootst. 
  De ochtend werd, zoals overal, besteed aan de officiële ontmoetingen. De publieke belangstelling bij bijna alle activiteiten is groot. Bij aankomst van de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima staan vaak tientallen mensen te wachten en bij elke verplaatsing stonden mensen langs de kant van de weg te zwaaien, vaak met oranje attributen. Ook hadden veel bedrijven een welkom voor het Koninklijke bezoek aan hun gevel aangebracht. ’s Avonds stonden mensen rijendik bij de culturele presentatie. Centraal thema van de avond was: ‘Embracing St. Maarten’s Tradition’, waarmee het nieuwe land naar het verleden keek, maar toch vooral wilde benadrukken dat Sint Maarten als nieuwe natie aan de toekomst denkt.

  Premier Sarah Wescot-Williams liet dat in haar toespraak ook nadrukkelijk terugkeren. De koningin heeft Sint Maarten volgens haar altijd gesteund, ook in moeilijke tijden. Over de toekomst als nieuw land in het Koninkrijk zei Wescot-Williams. Verder benadrukte ze dat Sint Maarten met weinig middelen aan de nieuwe toekomst is begonnen, maar dat de ontwikkelingen haar optimistisch stemmen: “We zullen soms struikelen, maar zullen altijd weer opstaan.” Koningin Beatrix, die een fraaie zilveren vaas cadeau kreeg, dankte het eiland in haar korte dankwoord in het Engels voor de mooie dag en de geweldige show.

  4 november 2011 - 14:41