×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Waar is Koning Abdullah zo om bezorgd?

  'We hebben te maken met heropleving'

  Waar is Koning Abdullah zo om bezorgd?

  Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is zich aan het hergroeperen en is opnieuw in opkomst.


  Daarvoor waarschuwt koning Abdullah van Jordanië in een interview met de Franse tv-zender France 24.

  Maanden na het verdringen van IS in Syrië heeft Abdullah grote zorgen over een wederopstanding van de groepering. “Niet alleen in het zuidoosten van Syrië maar ook in het westen van Irak. We hebben te maken met een heropleving”, aldus de koning, die deze week in Europa is voor besprekingen in Brussel, Straatsburg en Parijs.

  Volgens de Jordaanse vorst zijn er momenteel ook veel buitenlandse strijders uit Syrië in Libië en is dat vanwege de ligging van Libië dichtbij Europa ook vanuit Europees perspectief een belangrijk punt van aandacht. “Dat is iets wat wij in de regio maar ook onze Europese vrienden moeten aanpakken in 2020.”

  Wat betreft de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten hoopt Abdullah dat de gemoederen niet verder oplopen. “Tot nu toe lijkt de situatie te de-escaleren. We hopen dat dat zo blijft, we kunnen ons geen instabiliteit veroorloven in onze regio. Wat bij ons gebeurt, heeft invloed op Europa en de rest van de wereld.”

  13 januari 2020 - 12:27