×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • W-A en Máxima op oranje fietsen

  Bezoek in teken van 400 jaar vriendschap VS en Nederland

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op dit moment in New York om daar aanwezig te zijn bij de viering van 400 jaar New York. Ze waren daar het afgelopen weekend al om het huwelijk van Bernardo en zijn vrouw Eva bij te wonen. Maar de komende week staat volledig in het teken van NY400. De viering NY400 markeert vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het paar wordt vergezeld door de heer Timmermans, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken en kabinetscoördinator voor NY400. NY400 is een initiatief van het Nederlandse kabinet in samenwerking met lokale en provinciale overheden, New York City en New York State, de stichting Henry Hudson 400, culturele instellingen, het bedrijfsleven en Nederlandse en Amerikaanse partners.


  NY400 biedt de gelegenheid om aandacht te besteden aan het verleden, heden en toekomst van de betrekkingen tussen beide landen en om gedeelde waarden als vrijheid, verdraagzaamheid en gelijke kansen te benadrukken. De activiteiten in het kader van NY400 hebben tot doel de economische en culturele samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten in de 21e eeuw te intensiveren. Het programma is, zoals verwacht, erg vol. Ze zullen op dinsdag 8 september onder andere een welkomstceremonie in Battery Park bijwonen, gevolgd door een saluut vanaf het Nederlands luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Tromp. Het paar zal daar worden welkom geheten door de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Ook gaat het paar een oranje verlichting ontsteken op de Empire State Building. Woensdag zullen de prins en prinses elk een ander programma volgen. Máxima zal bijvoorbeeld de Henry Hudsun Tulp gaan dopen, Willem-Alexander houdt een toespraak bij de onthulling van het New Amsterdam Pavillion, dat Nederland aanbiedt aan New York. Donderdag is een rustige dag, er vindt een receptie plaats en er wordt gedineerd bij New York Stock Exchange Euronext. Op vrijdag 11 september zullen Willem-Alexander en Máxima een kerkdienst bijwonen om de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center te herdenken. Andere dingen die op het programma staan: een bezoek aan de Vermeer-tentoonstelling in het Metropolitan museum (waar het Melkmeisje ook te zien is), een gesprek met Nederlanders en New Yorkers die een week van baan zijn gewisseld, een fietstocht door het Battery Park op oranje fietsen en het afsluitende bezoek gaat naar New Amsterdam Village, een stukje Nederland in New York op zondag 13 september.

  7 september 2009 - 13:36