×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VVKH niet meer welkom bij kroonprins

  Jan Hoedeman hield zich niet aan afspraken

  Leden van het Koninklijk Huis stoppen met de informele gesprekken die zij geregeld voerden met de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis (VVkH). Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten aan de journalisten van de vereniging, zo meldt Elsevier vandaag. Robert Wester, de plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst, ziet het nut van de ontmoetingen niet meer. Volgens hem zijn er teveel journalisten die over het Koninklijk Huis schrijven die geen lid van de VVKH (mogen) zijn. Vanaf het begin af aan was de VVKH omstreden vanwege haar toelatingsbeleid. Daarnaast waren er diverse incidenten die de verhoudingen tussen de journalisten en met de name kroonprins en prinses Máxima vertroebelden. Zo kreeg één van de leden van de vereniging het aan de stok met prinses Máxima over berichtgeving rondom haar zwangerschap. Voorzitter Jan Hoedeman, redacteur van de Volkskrant, kreeg het ook aan de stok met de kroonprins. Hoedeman had samen met collega Remco Meijer een biografie geschreven over Willem-Alexander. De kroonprins had zijn medewerking verleend door vrienden toestemming te geven met de auteurs te praten, op voorwaarde dat het boek pas zou verschijnen rond zijn aantreden als koning. Het boek kwam echter al twee jaar geleden uit, tot grote verbijstering van de kroonprins, die naar verluidt vond dat Hoedeman en Meijer zich niet aan hun woord hadden gehouden. Tot slot bleek ook dat de band die de kroonprins en zijn vrouw met journalisten hadden geprobeerd op te bouwen niets waard was toen de kwestie rondom de villa in Mozambique ontstond. De leden van de VVKH deden niets om soms ronduit tendentieuze berichtgeving rondom de villa recht te zetten, zo viel er in de omgeving van prins Willem-Alexander te horen.


  4 oktober 2012 - 15:01