Vraag het prinses Margriet

Het Leidsch Dagblad heeft prinses Margriet weten te strikken om gasthoofdredacteur te worden. Niet van de krant, maar van een speciale oudejaarsbijlage die in het teken staat van het Rode Kruis, waaraan zij zich al decennia lang heeft verbonden. Ook gaat ze in op vragen van lezers, die haar het hemd van het lijf mogen vragen over werk, haar leven e over haar voortrekkersrol in ons land. Het vragenvuur is niet bedoeld als probleemrubriek. 'Het moet geen 'Margriet weet raad' worden,' zegt de prinses lachend.Zondag 20 november is prinses Margriet samen met Pieter van Vollenhoven te zien in de Tros TV Show. Presentator Ivo Niehe is daarbij thuis bij hen te gast in Apeldoorn. Het gesprek gaat onder andere over Koninginnedag 2009 in Apeldoorn en over de nieuwe fase in hun leven. Zo is prinses Margriet druk met haar eigen fonds, het Rode Kruis Pinses Margriet Fonds. “Er zit een opvallende parallel in wat we tegenwoordig doen. Zowel het onafhankelijke onderzoek als mijn fonds hebben tot doel: voorbereid zijn. Aan het eind van de rit komen we qua werk steeds dichter bij elkaar,” aldus prinses Margriet.

Het Leidsch Dagblad heeft prinses Margriet weten te strikken om gasthoofdredacteur te worden. Niet van de krant, maar van een speciale oudejaarsbijlage die in het teken staat van het Rode Kruis, waaraan zij zich al decennia lang heeft verbonden. Ook gaat ze in op vragen van lezers, die haar het hemd van het lijf mogen vragen over werk, haar leven e over haar voortrekkersrol in ons land. Het vragenvuur is niet bedoeld als probleemrubriek. ‘Het moet geen ‘Margriet weet raad’ worden,’ zegt de prinses lachend.
Zondag 20 november is prinses Margriet samen met Pieter van Vollenhoven te zien in de Tros TV Show. Presentator Ivo Niehe is daarbij thuis bij hen te gast in Apeldoorn. Het gesprek gaat onder andere over Koninginnedag 2009 in Apeldoorn en over de nieuwe fase in hun leven. Zo is prinses Margriet druk met haar eigen fonds, het Rode Kruis Pinses Margriet Fonds. “Er zit een opvallende parallel in wat we tegenwoordig doen. Zowel het onafhankelijke onderzoek als mijn fonds hebben tot doel: voorbereid zijn. Aan het eind van de rit komen we qua werk steeds dichter bij elkaar,” aldus prinses Margriet.

Leidsch Dagblad, 31 december, ‘Vrij’
TROS TV Show, 20 november, 21.20 NL1