×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vogel en Schneider herenigd in Beatrix-serie

  Grande Dame van het theater kruipt opnieuw in huid van Juliana

  Ellen Vogel is in de nieuwe, vierdelige VPRO-serie Beatri, Oranje onder vuur opnieuw te zien als koningin Juliana. In Bernhard, Schavuit van Oranje - de vorige serie van de VPRO - speelde ze deze rol ook. Haar tegenspeler Eric Schneider is wederom te zien als prins Bernhard. De serie begint in januari 2012. De vierdelige serie Beatrix, Oranje onder vuur, geproduceerd door de VPRO en S&V Fiction, bestrijkt de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix en gaat in op de verschillende crises die binnen ons vorstenhuis hebben gespeeld. Tomas Ross schrijft het scenario, de regie is in handen van Pim van Hoeve en producent is Paul Voorthuysen.


  Ellen Vogel is in de nieuwe, vierdelige VPRO-serie Beatri, Oranje onder vuur opnieuw te zien als koningin Juliana. In Bernhard, Schavuit van Oranje – de vorige serie van de VPRO – speelde ze deze rol ook. Haar tegenspeler Eric Schneider is wederom te zien als prins Bernhard. De serie begint in januari 2012. De vierdelige serie Beatrix, Oranje onder vuur, geproduceerd door de VPRO en S&V Fiction, bestrijkt de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix en gaat in op de verschillende crises die binnen ons vorstenhuis hebben gespeeld. Tomas Ross schrijft het scenario, de regie is in handen van Pim van Hoeve en producent is Paul Voorthuysen.

  Eerder werd al bekend dat Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen de rol van Beatrix op zich nemen. Bij Pauw & Witteman onthulde Van Ammelrooy dat Peter Oosthoek de rol van Claus gaat spelen. Acteur Bastiaan Ragas zal de rol van prins Willem-Alexander gaan spelen. Hij vindt het bijzonder dat hij deze rol gaat vertolken: “Het leven en lotsbepaling van onze kroonprins leent zich natuurlijk geweldig voor een dramaserie, waardoor het een prachtige rol is om te mogen spelen. Het vraagt van Willem Alexander een enorm offer om je leven zo te laten bepalen door tradities, politiek bestel en historische gebeurtenissen. Dat mijn oudste broer Roef in 2004 (in 2007 overleden, red.) de rol van Willem Alexander speelde in de met een gouden kalf bekroonde serie De kroon, heeft voor mij natuurlijk persoonlijk een bijzondere emotionele meerwaarde.’ De rol van prinses Máxima zal worden vertolkt door Katja Herbers, die onder meer in Sonny Boy en Loft heeft gespeeld.

  6 april 2011 - 11:54