Vogel en Schneider herenigd in Beatrix-serie

Ellen Vogel is in de nieuwe, vierdelige VPRO-serie Beatri, Oranje onder vuur opnieuw te zien als koningin Juliana. In Bernhard, Schavuit van Oranje - de vorige serie van de VPRO - speelde ze deze rol ook. Haar tegenspeler Eric Schneider is wederom te zien als prins Bernhard. De serie begint in januari 2012. De vierdelige serie Beatrix, Oranje onder vuur, geproduceerd door de VPRO en S&V Fiction, bestrijkt de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix en gaat in op de verschillende crises die binnen ons vorstenhuis hebben gespeeld. Tomas Ross schrijft het scenario, de regie is in handen van Pim van Hoeve en producent is Paul Voorthuysen.

Ellen Vogel is in de nieuwe, vierdelige VPRO-serie Beatri, Oranje onder vuur opnieuw te zien als koningin Juliana. In Bernhard, Schavuit van Oranje – de vorige serie van de VPRO – speelde ze deze rol ook. Haar tegenspeler Eric Schneider is wederom te zien als prins Bernhard. De serie begint in januari 2012. De vierdelige serie Beatrix, Oranje onder vuur, geproduceerd door de VPRO en S&V Fiction, bestrijkt de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix en gaat in op de verschillende crises die binnen ons vorstenhuis hebben gespeeld. Tomas Ross schrijft het scenario, de regie is in handen van Pim van Hoeve en producent is Paul Voorthuysen.

Eerder werd al bekend dat Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen de rol van Beatrix op zich nemen. Bij Pauw & Witteman onthulde Van Ammelrooy dat Peter Oosthoek de rol van Claus gaat spelen. Acteur Bastiaan Ragas zal de rol van prins Willem-Alexander gaan spelen. Hij vindt het bijzonder dat hij deze rol gaat vertolken: “Het leven en lotsbepaling van onze kroonprins leent zich natuurlijk geweldig voor een dramaserie, waardoor het een prachtige rol is om te mogen spelen. Het vraagt van Willem Alexander een enorm offer om je leven zo te laten bepalen door tradities, politiek bestel en historische gebeurtenissen. Dat mijn oudste broer Roef in 2004 (in 2007 overleden, red.) de rol van Willem Alexander speelde in de met een gouden kalf bekroonde serie De kroon, heeft voor mij natuurlijk persoonlijk een bijzondere emotionele meerwaarde.’ De rol van prinses Máxima zal worden vertolkt door Katja Herbers, die onder meer in Sonny Boy en Loft heeft gespeeld.