×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vliegtuig voor prinses Amalia’s verjaardag

  Bernhard's dakota vernoemd naar achterkleindochter

  Het duurt nog meer dan een maand voordat prinses Amalia jarig is en nog veel langer voordat ze haar vliegbrevet mag halen, toch krijgt ze 7 december een 'eigen' vliegtuig. De oude Dakota DC-3 van haar overgrootvader, wijlen prins Bernhard, zal op Amalia's zevende verjaardag 'Prinses Amalia' worden gedoopt. Op dit moment heeft het oude regeringstoestel (PH-PBA) namelijk geen naam. Het vliegtuig kwam na de Tweede Wereldoorlog in het bezit van prins Bernhard, voor het symbolische bedrag van één dollar van de Amerikaanse generaal Eisenhower.


  Het vliegtuig werd in 1998 feestelijk overgedragen aan de Dutch Dakota Association door prins Bernhard, prins Willem-Alexander en Pieter van Vollenhoven. Zij hebben het vliegtuig gerestaureerd en tijdelijk (tot op de dag van vandaag) in een ander jasje gestoken: de linkerzijde heeft een historisch KLM-kleurenschema, de rechterzijde het klassieke uiterlijk van Air France.

  27 oktober 2010 - 11:12